U vraagt wij rijden! Succesvolle actie!

donderdag 28 januari 2016

Hilversum - Dinsdag 26 januari heeft de politie in Hilversum een actiedag gehouden waarbij de inwoners van Hilversum bepaalden waar ze de politie in actie willen zien.

Zondag 24 januari werd op het Facebook-account van politie Hilversum een aankondiging geplaatst van de actie ‘U vraagt, wij rijden’. Deze actie is de afgelopen tijd in meerdere gemeenten in het land succesvol ingezet. Het biedt inwoners de kans om te bepalen waar de politie die dag aanwezig moet zijn. Het kan zijn dat de inwoners vinden dat hun straat meer toezicht kan gebruiken, dat er behoefte is voor bepaalde preventieadviezen of dat er veel verkeersoverlast is. Alle ideeën waren welkom. Speciaal voor deze actie werden extra agenten ingezet.

In een paar dagen tijd kwamen er 74 meldingen via Facebook. Opvallend was dat het merendeel van de verzoeken verkeer gerelateerd waren. Controleren op het fietsen zonder verlichting, snelheidsovertredingen, parkeeroverlast en gevaarlijke verkeerssituaties rond scholen kwamen veelvuldig voor. Van alle aanvragen werd een lijst gemaakt waar de politie die dag zal zijn.

Dinsdag 26 januari was de actiedag. Het was de bedoeling om tussen 14.00 uur en 22.00 uur de meldingen op te pakken, maar wegens de grote belangstelling werd besloten om een aantal uur eerder op pad te gaan.

Wegens de vele meldingen rondom verkeersoverlast bij scholen zijn deze scholen allemaal meegenomen. De agenten constateerden tijdens de controle ook direct een gevaarlijke verkeerssituatie. Hiervan is een terugkoppeling gedaan richting wijkagenten. Uit de meldingen over ‘hangjongeren’ zijn geen bijzonderheden gekomen. Mogelijk bleef iedereen binnen door het slechte weer. Ook de snelheidscontroles lieten geen extreme snelheden zien. Op verschillende plekken werd gecontroleerd op fietsverlichting. Hier werden veel bekeuringen voor uitgegeven. Tijdens de controle werd er ook aandacht besteed aan de preventie voor woninginbraken.

Kijk voor een uitgebreid verslag over deze dag op het Facebook account van politie Hilversum!

De politie kijkt terug op een succesvolle actie en wil iedereen bedankten voor de meldingen en reacties. Mocht u ook nog een melding willen doen, neem dan contact op met het nummer 0900-8844. Dan komt uw melding bij de juiste persoon terecht!

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vreeland | 112 alarmeringen Vreeland | Goedkoop Tanken in Vreeland | Supermarkten in Vreeland | Weerbericht Vreeland